22 noiembrie 2016

Protestele pentru nepunerea în plată a dobânzilor continuă!

SLI Vrancea, împreună cu alte sindicate din țară afiliate la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, continuă lupta pentru punerea în plată a sumelor ce reprezintă dobânzile stabilite de instanțele judecătorești. Astăzi, 22.11.2016, se va picheta Ministerul Finanțelor pentru a determina cuprinderea sumelor necesare plății dobânzilor la rectificarea bugetară de anul acesta.
În data de 16 noiembrie 2016, delegația formată din liderii organizațiilor sindicale afiliate la FSLI din județele: Argeș, Bacău, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Mehedinți, Suceava, Vaslui, Vrancea, s-au deplasat la București ca urmare a întârzierii punerii în aplicare a dispozițiilor trasate de vicepremierul Vasile Dâncu la întâlnirea din  data de 18 octombrie 2016,  în vederea plății dobânzilor stabilite de instanțele judecătorești.
A avut loc o întâlnire la sediul M.E.N.C.Ș., iar din partea ministerului au participat domnii Ghelmez George și Păunică Mihai. M.E.N.C.Ș a centralizat sumele transmise de inspectoratele școlare și le-a înaintat către Ministerul Finanțelor Publice. În acest moment deblocarea situației e pe masa Ministerului Finanțelor Publice.
Drept urmare, s-a înaintat o solicitare M.F.P. pentru o întâlnire a unei delegații a F.S.L.I. cu conducerea M.F.P. pentru a discuta cuprinderea acestor sume în buget. Această întâlnire trebuia să aibă loc în ziua de luni, 21 noiembrie 2016. Până la acest moment nu a avut loc această intâlnire, drept pentru care se va picheta Ministerul de Finante.
Din datele înaintate de M.E.N.C.Ș., la nivelul județului Vrancea, suma care trebuie recuperată depășește 15.000.000 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu