21 noiembrie 2016

Comunicat USLIP IASI (afiliat la FSLI) privind discuția avută cu prim-ministrul României, dl DACIAN CIOLOȘ!!!


Vă informăm, că așa cum a promis, astăzi 21.11.2016, domnul Prim-ministru Dacian Cioloș l-a contactat telefonic pe Președintele USLIP IAȘI Laviniu Lăcustă. Aceste clarificări sunt consecința discuțiilor care au avut loc la Prefectura Iași în data de 18.11.2016 când i s-au transmis revendicările salariaților din învățământul preuniversitar ieșean. Subliniem că o parte dintre cerințe vizează toți salariații din învățământul preuniversitar românesc.
Legat de problema plății dobânzilor domnul Prim-ministru a menționat că vor fi alocate 1.7 miliarde lei către autoritățile locale. Acestea vor putea acorda bani pentru dobânzi din sumele pe care le vor primi. Noi considerăm că Ordonanța trebuie să precizeze că o parte dintre acești bani vor veni pentru dobânzi. În lipsa acestor nuanțări, avem mari rezerve că autoritățile locale vor realiza aceste plăți!
Prim-ministrul a precizat că acolo unde orele de educație fizică sunt predate de învățători, trebuie suplimentat numărul de posturi, însă acest lucru se va putea face începând cu semestrul al doilea, după ce Inspectoratele Școlare Județene vor face aceste solicitări către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Această instituție va pune la punct baza legală pe care o va înainta Guvernului.
În ceea ce privește secretarii și contabilii care au avut salariile diminuate prin HG 582/2016, urmează ca tot printr-o Ordonanță de urgență să fie scăzut baremul numărului de clase sau chiar eliminat.
Nu s-a făcut niciun fel de referire la legea de majorare cu 15% a salariilor din învățământ care așa cum știți a fost atacată de către Executiv la Curtea Constituțională.
În cursul zile de marți, după întâlnirea pregătitoare a ședinței de miercuri cu reprezentanții ministerelor, vom fi din nou contactați pentru alte precizări. Vom reveni cu detalii.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE
USLIP IAȘI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu