14 ianuarie 2022

Salariații din învățământ continuă protestele!

                         

 Am constatat cu tristețe că actualul Guvern continuă politica de a desconsidera salariații din învățământ. Prin urmare, am reluat seria protestelor în fața Guvernului și vom picheta sediile principalelor partide politice - PSD și PNL. 

    Joi membrii Biroului Operativ ai Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea (SLI), afiliați Federației Sindicatelor Libere din Învățământ România au participat la acțiunile de protest de la București.

FSLI solicită: 

 aplicarea integrală a Legii salarizării, 153 /2017, inclusiv pentru personalul nedidactic, 

   alocarea a 6% din PIB pentru finanțarea educației potrivit Legii 1/2011; 

  elaborarea OUG privind recuperarea drepturilor salariale ce decurg din neaplicarea tranșelor de vechime din 4 în 4 ani și calculul incorect al  dirigenției/ simultanului/ învățământ special/ CFP/ gradație de merit pentru perioada iulie 2017 - 1 septembrie 2021.

 „Reamintim că personalul didactic trebuie să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr.153/2017 începând cu luna septembrie 2020. De asemenea, peste 30.000 de salariați din categoria personalului nedidactic din învățământ  beneficiază de salariul minim brut pe țară garantat în plată, deși, de la data declarării pandemiei COVID-19, acești salariați au desfășurat și alte tipuri de activități ce nu au legătură cu cele specifice postului deținut. În plus, personalul din învățământ este singura categorie de bugetari care nu beneficiază de sporuri pentru condiții de muncă. Ne-am săturat să fim <<sacrificații de serviciu>> din sectorul bugetar!”, Biroul Operativ al S.L.I. Vrancea.

                     


https://www.monitoruldevrancea.ro/2022/01/14/video-si-galerie-foto-sindicalistii-vranceni-din-educatie-din-nou-la-protestele-din-bucuresti/

https://www.actualitateavranceana.ro/sindicalistii-din-invatamantul-vrancean-au-protestat-la-bucuresti/

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu