25 mai 2012



12 comentarii:

  1. buna ziua!
    as dori sa stiu perioada lucrata in invatamant ca necalificat(cativa ani) pana la absolvirea colegiului universitar de institutori este considerata vechime in invatamant sau nu

    RăspundețiȘtergere
  2. Vechimea in invatamant ca suplinitor necalificat este recunoscuta doar la treptele de salarizare dupa obtinerea definitivatului, insa ea nu este luata in calcul ca vechime pentru obtinerea gradele didactice II si I. Aceasta perioadanu este luata in calcul pentru: obtinerea gradelor, pentru sporul de stabilitate, pentru echivalare. Pentru aceste cazuri enumerate mai sus este luata in considerare doar perioada de vechime in invatamant realizata de la momentul in care ati absolvit cu diploma de licenta/bacalaureat colegiul/ lic pedagogic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog sa-mi spuneti legea care specifica aceste lucruri privitoare la vechimea celor care au fost si necalificati.
      Va multumesc

      Ștergere
    2. Codul muncii, Contractul colectiv de munca la nivel de ramura invatamant, Legea unica de salarizare 330/2009. Legea salarizarii in cadrelor didactice 63/2011.

      Ștergere
    3. Cititi Legea 63/2011, mai exact Metodologia de calcul a drepturilor salariale in invatamant-pag 20 :
      https://sites.google.com/site/wwwslivranceacom/LEGI/L.63.2011salarizareinvatamant.pdf?attredirects=0&d=1

      Ștergere
  3. Buna seara,
    Sunt suplinitor necalificat in judetul Giurgiu, Intr-o comuna de la tara cu o vechime de 7 ani. Va rog frumos sa-mi spuneti daca suplinitorii necalificati beneficiaza de sporul de 5 la suta rural. In lege nu este prevazut clar si daca beneficiez, cum ii demonstrez contabilei acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform art.7 alin 1 si 2 din Legea 63/2011 privind salarizarea personalului didactic si didact. auxiliar, beneficiaza de sporul de zona doar personalul didactic calificat!
      https://sites.google.com/site/wwwslivranceacom/LEGI/L.63.2011salarizareinvatamant.pdf?attredirects=0&d=1

      Ștergere
  4. vechimea in munca a unui profesor titular cuprinde si perioadele lucrate ca suplinitor pana la titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, conform Legii63/2011 Metodologia de calcul a salariilor pers did. art.3 alin A, punctele 1,2,5,6,7.

      Ștergere
  5. Am lucrat cativa ani ca profesor suplinitor necalificat si am predat geografie. In anii studentiei am predat religie.In prezent sunt profesor de religie, gradul I.Vechimea ca profesor suplinitor necalificat, considerata pana in prezent vechime in munca, poate deveni vechime in invatamant?

    RăspundețiȘtergere