30 octombrie 2024

INFORMARE FSLI:

👉In data de 29 octombrie 2024 a avut loc o întâlnire a reprezentanților MIPE, ME și Pluxee, cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative din învățământ, pentru a discuta probleme legate de aplicarea, în continuare, a prevederilor OUG 58/2023.
📃Au fost analizate sincopele apărute în aplicarea acestui act normativ, fiind identificate soluții pentru ca lucrurile să se desfășoare mai eficient în acest an școlar.
📨Reprezentanții Pluxee și ai MIPE s-au angajat că, în perioada imediat următoare, ne vor pune la dispoziție materiale și precizări care să vină în sprijinul beneficiarilor acestor prime, pe care vi le vom transmite imediat ce vom intra în posesia lor.
📌 Cel mai important aspect este acela că MIPE a declanșat procedura de alocare a fondurilor necesare și este foarte probabil ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, personalul din învățământ să aibă cardurile alimentate cu sumele de 1500lei, respectiv 500lei.

📣ATENȚIE❗
Ultima zi în care mai puteți plăti cu prima pentru anul trecut este 31 octombrie 2024.
După această dată, banii rămași vor fi retrași, urmând ca pe card să rămână doar fondurile pentru acest an.
Prima de carieră didactică/ carieră profesională care se încarcă în perioada imediat următoare va putea fi folosită până cel târziu pe 31 august 2025.
Alte informații:
•Prin comparație cu anul trecut, anul acesta avem 28.885 de beneficiari noi care urmează să intre în posesia cardurilor după finalizarea procedurilor;

•Reprezentanții Pluxee recomandă utilizarea aplicației pentru a putea verifica sumele de pe card, dar și corectitudinea datelor (numele, CNP); 

11 aprilie 2024

FSLI România- SYNEVO

FSLI și S.L.I. Vrancea vine în sprijinul membrilor de sindicat cu un contract prin care aceștia vor beneficia de reducere la efectuarea analizelor medicale de până la 20% în laboratoarele SYNEVO !

Pentru a putea beneficia de reducere este nevoie să prezentați, atunci când mergeți la analize, o adeverință de membru de sindicat sau cardul de membru. Adeverința poate fi solicitată și eliberată atât la sediul SLI Vrancea, cât și la adresa de email slivrancea@gmail.com.



25 martie 2024

FSLI in parteneriat cu benzinariile MOL

 Cardul Partener - benzinăriile MOL

BENEFICII:
Membrii de sindicat pot obține cu cardul PARTENER MOL o reducere 20 bani/litru.

(Cardurile Partener MOL pot fi ridicate de la liderul de sindicat sau de la sediul SLI Vrancea!!!)

FSLI Romania în parteneriat cu LENSA!

FSLI Romania a încheiat un parteneriat cu LENSA, oferind membrilor de sindicat un discount de 20% la ochelari de vedere (rame și lentile), ochelari de soare, lentile de contact și accesorii.
    Pentru a beneficia de acest discount oferit de LENSA, membrii de sindicat trebuie să solicite  o adeverință care atestă calitatea de membru de sindicat. Adeverința poate fi solicitată prin email: slivrancea@gmail.com .

Focșani Mall, Calea Moldovei nr.32 https://magazine.lensa.ro/showroom-focsani-mall/...

13 martie 2024

Informare Fsli Romania sedinta Comisia de dialog social MEd




 

Adresa FSLI- indemnizatie de hrana!

 

Comunicat de presă, 12.03.2024

‼️𝐅𝐒𝐋𝐈: 𝐒̧𝐜𝐨𝐥𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 𝐚𝐮 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐨 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞𝐠𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐯𝐢𝐨𝐥𝐞𝐧𝐭̧𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐠𝐞𝐧!

📌Sistemul de educaţie din România îşi arată din nou vulnerabilitatea în faţa cazurilor de violenţă şi abuz, fie că vorbim despre situaţia de la Şcoala “Nicolae Titulescu” din Capitală sau de cazul profesoarei din cadrul Colegiului Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș care a fost bătută cu pumnii şi picioarele de un elev. Ambele situaţii ne arată că deşi avem cadrul legislativ prin care să prevenim şi să combatem astfel de situaţii, ceea ce lipseşte este coerenţa unei strategii clare de conştientizare şi de intervenţie.
✏Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia asupra acestui pericol permanent al violenţei şi al agresiunilor care se pot petrece în orice unitate de învăţământ din România. Este alarmant cum spaţiul şcolii, care ar trebui să fie unul al combaterii violenţei, devine atât de uşor un spaţiu al insecurităţii şi al fricii, atât pentru elevi, cât şi pentru angajaţii din sistemul de învăţământ.
👉Considerăm că Guvernul României ar trebui să trateze cu mai multă seriozitate acest subiect şi nu doar să observe tacit cum are loc un astfel de fenomen care naşte situaţii grave. Modificările legislative care au avut loc în ultima perioadă sunt menite să descurajeze astfel de comportamente, dar nu este suficient.
‼️ Avem nevoie de un plan naţional de combatere a acestui fenomen. Astfel de cazuri nu trebuie tăinuite şi nici lăsate la voia întâmplării. Orice derapaj trebuie corectat, iar cei care sunt vinovaţi trebuie să plătească.
📣O amplă campanie de conştientizare în ceea ce înseamnă combaterea violenţei de orice gen este absolut necesară în unităţile de învăţământ şi totodată trebuie elaborat un plan de măsuri prin care să fie descurajat acest fenomen. Nu doar şcoala trebuie să fie responsabilă de acest proces educativ, ci şi familia, precum şi autorităţile statului. Dacă în acest lanţ nu se intervine de la un capăt la altul, vom creşte generaţii de copii abuzaţi sau abuzatori.
Şcoala trebuie să fie un spaţiu al respectului reciproc, dar acest lucru nu se poate întâmpla dacă vom submina tot timpul autoritatea cadrului didactic.
✏Reluăm apelul nostru privind adoptarea legii privind protecţia cadrului didactic. Vă reamintim că FSLI a înaintat Parlamentului o astfel de iniţiativă legislativă, dar din păcate parlamentarii nu au înţeles importanţa acestui act normativ şi proiectul a fost tratat cu indiferenţă. Dacă am fi avut în acest moment o astfel de lege, şansele de a evita cazurile în care cadrele didactice sunt agresate, ar fi fost mult mai mari decât cele din prezent. Acolo unde permitem să avem profesori agresaţi, permitem, practic orice formă de agresiune şi în rândul elevilor. Când vom amenda aceste situaţii de violenţă, vom ajunge să facem educaţie adevărată, într-un spaţiu al civilizaţiei.
📣" Violenţa nu este o soluţie, nu este un răspuns şi cu atât mai mult nu poate fi un comportament tolerat în locul în care ne creştem copiii. Avem nevoie de un plan coerent de măsuri prin care să descurajăm orice fel de acţiune de acest gen. Dacă nu acţionăm cât mai repede nu mai putem ajunge să corectăm, ci doar să vindecăm răni fizice şi psihice pe care agresorii le provoacă celor agresaţi. Părinţii, elevii şi autorităţile statului trebuie să facă front comun cu cadrele didactice când vine vorba despre această schimbare necesară, prin care să aducem în şcoli liniştea, siguranţa şi respectul!", a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.