11 noiembrie 2011

FSLI va picheta Ministerul Educației, zilnic, începând cu data de 15 noiembrie 2011!

          FSLI va picheta Ministerul Educaţiei, zilnic, începând cu data de 15 noiembrie 2011, între orele: 11.00-14.00. La proteste vor participa şi membrii FSI Spiru Haret şi ai Federației Educaţiei Naţionale.        "FSLI cere Guvernului României şi Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să îşi revizuiască atitudinea faţă de politica salarială şi să nu îngheţe salariile angajaţilor din sistemul public în 2012. Reamintim opiniei publice faptul că în acest moment salariaţii din educaţie au de recuperat de la Statul român 33,4%, potrivit deciziilor obţinute în instanţă. La acestea se mai adaugă alte 12 procente, bani nerecuperaţi din tăierea salariilor cu 25%, aplicată în luna iunie 2010. Subliniem încă o dată că nerespectarea hotărârilor judecătoreşti irevocabile privind plata unor drepturi salariale, reprezintă un abuz fără precedent şi totodată asistăm la încălcarea drepturilor consfinţite de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
FSLI solicită deblocarea posturilor din unităţile de învăţământ, ţinând cont de lipsa acută de personal.
Federaţia noastră solicită autorităţilor să rezolve o altă problemă cu care se confruntă învăţământul românesc: numărul prea mare de preşcolari/elevi la grupe/clase. Sunt numeroase situații în care o educatoare este nevoită să se ocupe de 40 de copii, deşi legea prevede un număr maxim de 20 de preşcolari, la grupă.
FSLI cere ministerului de resort respectarea prevederilor Legii Educaţiei Naţionale, prin care educaţia ar trebui să primească 6% din PIB, începând cu 1 ianuarie 2012.
Federaţia noastră reclamă şi lipsa de dialog social din partea instituţiilor Statului român, prin care se doreşte reducerea la tăcere a sindicatelor." Presedinte FSLI Simion Hancescu
  Biroul Operativ al S.L.I. Vrancea

Un comentariu:

  1. Daca ministrul culturii a facut macar formal un protest legat de bugetul atribuit ministerului sau, Funeriu nici macar nu s-a aratat in lume sa dea un minim de explicatii pentru situatia dezastruoasa a invatamantului. In Romania se dau legi care sa infirme alte legi...Vedeti legile cu cei care au castigat in instanta... Va sustinem protestul!

    RăspundețiȘtergere