18 ianuarie 2022

E despre DEMNITATE, domnilor guvernanți!

                                                                               
    Răbdarea are și ea limitele ei! Așteptam de ani buni ca Guvernul si Parlamentul României să respecte Legile! Legea Educației, care stabilește, fără echivoc, finanțarea Educației cu 6% din PIB, Legea 153 care stabilește nivelele salariale ale angajaților din educație, mult, mult mai mici decât ale celor din Justiție, sănătate, administrație publica, undeva în subsolul grilei de salarizare, iar Guvernul României nu este în stare să respecte nici măcar aceste nivele de salarizare și le amână la nesfârșit!

      Colegii din personalul nedidactic si didactic trăiesc, mulți dintre ei, cu salarii de 1800-1900 de lei, iar regulamentul sporurilor nu se aplica nici azi, la 5 ani de la apariția legii, salariaților din educație!
       Ne-ați lăsat în timpul pandemiei în voia sorții, să ne descurcăm fiecare cu ce avem și cu ce știm, să ne folosim fiecare propriile mijloace de învățământ, să facem și să distribuim fișe, să corectăm teme, uneori pe telefon, să căutam platforme de învățare și resurse educaționale, să învățăm singuri tot ceea ce trebuia să ne învățați, în timp ce platformele și resursele se lasă așteptate în continuare! 
    Am ajuns ca în aceste zile în care prețurile o iau razna în sus, să găsiți de cuviință să amânați, pentru a câta oară, întregirea, nu majorarea, salariilor! Desigur, salariile noastre nu sunt pensii speciale! Le puteți plafona când vreți, iar noi nu suntem parlamentari sau primari, nici nu lucrăm in justiție! Dacă nu aveți un profesor, nu e nici-o problemă, în locul nostru poate preda oricine! Lipsa unui profesor nu ucide oameni! Ea omoară doar viitorul unor copii! Interesează pe cineva? În acești ani, un număr mare de profesori, se vor pensiona și vor trăi cu pensii după salariile pe care le-ați “dat”! Pe cine veți aduce în locul lor la mai puțin de 500 de euro, vă interesează?                                                                                                                        
   E timpul stimați colegi să le aducem aminte guvernanților de DEMNITATEA personalului din educație! Stând alături și așteptând să o facă doar cei de lângă voi, Ea va fi călcată, în continuare, în picioare! Ați cerut, de atâtea ori, să recurgem la acțiuni sindicale hotărâte!  Haideți, miercuri, pentru doua ore, să ne luăm

                      DEMNITATEA ÎNAPOI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu