23 februarie 2018

FSLI continuă protestele! Este nevoie de implicarea tuturor!

În data de 21.02.2018, membri de sindicat afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din învăţământ au pichetat sediul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. O delegaţie a conducerii F.S.L.I. a înaintat ministrului muncii şi justiţiei sociale, doamna Lia Olguţa Vasilescu, o listă de revendicări şi a purtat o discuţie pe marginea acesteia.
Solicitările membrilor noştri de sindicat, transmise ministrului muncii sunt:
  1. Soluţionarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
  2. Rezolvarea modului de calcul al sporurilor şi indemnizaţiilor care li se cuvin salariaţilor din sistemul educaţional;
  3. Rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic, având în vedere că această categorie socio-profesională are coeficienţi de ierarhizare situaţi în pătrimea inferioară;
  4. Modificarea Regulamentului – cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestora pentru personalul din familia ocupaţională „ÎNVĂŢĂMÂNT”, aprobat prin H.G. nr. 34/2018, care, prin conţinutul său, discriminează personalul nedidactic din învăţământ, căruia nu i se aplică;
  5. Acordarea dreptului personalului didactic de a fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare,fără diminuarea cuantumului pensiei.
Poziţia doamnei ministru Lia Olguţa Vasilescu, referitoare la aceste solicitări, a fost următoarea:
  1. În perioada imediat următoare (maximum 2 săptămâni) va discuta cu ministrul educaţiei naţionale, domnul Valentin Popa şi ministrul finanţelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, problema reîncadrării personalului didactic, în vederea găsirii unei soluţii favorabile.
  2. Referitor la modul de calcul al sporurilor şi indemnizaţiilor, răspunsul ministrului muncii a fost că această problemă nu se poate rezolva în anul 2018.
  3. Ministrul muncii a afirmat că nu este de acord cu modificarea coeficienţilor de ierarhizare prevăzuţi în Anexa nr. I la Legea – cadru nr. 153/2017, pentru personalul didactic.
    4) pentru condiţii de muncă, ne-a solicitat să înaintăm Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale propuneri concrete de modificare a acestuia.
  4. Referitor la solicitarea de consacrare legislativă a dreptului personalului didactic de a se pensiona, la cerere, cu 3 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, ministrul muncii nu a fost de acord.
Imediat după discuţiile purtate cu ministrul muncii, Colegiul Naţional al Liderilor F.S.L.I. s-a întrunit în şedinţă. Membrii Colegiului Naţional al Liderilor şi-au exprimat nemulţumirea faţă de rezultatul discuţiilor de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi s-a hotărât ca, joi, 22.02.2018, să se depună lista cu problemele din educaţie la partidele aflate la guvernare – PSD şi ALDE şi să se solicite întâlniri cu preşedinţii acestor partide.
În data de 22.02.2018, membrii Colegiului Naţional al Liderilor şi aproximativ 100 de membri de sindicat, s-au deplasat la sediul Partidului Social Democrat, pentru a depune lista de probleme, cu speranţa că va avea loc o întâlnire cu preşedintele partidului, domnul Liviu Dragnea, însă, singura persoană prezentă la sediul PSD, a fost un consilier.
Având în vedere solicitările membrilor de sindicat afiliaţi la F.S.L.I, transmise Executivului, dar şi partidelor aflate la guvernare, pentru a căror rezolvare este nevoie de soluţii urgente şi nu de promisiuni de rezolvare în anii următori, conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din învăţământ consideră că, în acest moment, ESTE NEVOIE DE IMPLICAREA TUTUROR MEMBRILOR DE SINDICAT ŞI A TUTUROR SALARIAŢILOR DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu