30 august 2016

”Salarii diminuate pentru secretarii și contabilii din școli”

Aşa cum anticipam, actuala H.G. 582/2016 care vizează aplicarea “corecţiilor” în sistemul de salarizare bugetar, vine şi cu scăderi de salarii la secretarii şi contabilii din unităţile de învățământ care au între 19 şi 29 de clase/grupe. Din evaluările noastre și din informațiile transmise de colegii din unitațile de învățământ, diminuările sunt între 200 şi 500 lei. Menţionăm că “majorările” rezultate prin aplicarea “corecţiilor”, sunt nesemnificative pentru cadrele didactice, sumele fiind cuprinse între 10 şi 60 de lei.
           Ne exprimăm nemulţumirea față de actuala stare de fapt. Politica de a lua de la unii foarte mult şi de a da la alţii foarte puţin, este descalificantă pentru un executiv care se pretinde european. De asemenea, constatăm că deşi mai sunt câteva zile până în septembrie 2016, nu există încă un proiect al legii salarizării aşa cum a fost promis, inclusiv la discuţia pe care reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au avut-o cu domnul Vice-Prim-Ministru Vasile Dâncu în data de 27 iunie 2016.
De asemenea cluburile sportive școlare din județ vor rămâne fără directori, deoarece nu întrunesc minimum 30 de grupe, existând riscul de a fi desființate sau de a fi arondate altor unități de învățământ. În loc ca guvernul să se preocupe de sportul de performanță și finanțarea acestuia prin această politică nu se dorește altceva decât îngroparea sportului românesc. Dacă anul acesta la Jocurile Olimpice 2016 lotul României s-a întors cu 4 medalii, la următoarele competiții nu vom mai avea sportivi care să ne reprezinte. Profesorii antrenori sunt nevoiți să scoată bani din buzunar atunci când merg în cantonamente sau anumite deplasări sportive, bazele sportive sunt învechite, iar echipamentul și instalațiile sportive lipsesc cu desăvârșire.
         Cinismul guvernanţilor ne determină să luăm în considerare posibilitatea unor noi acţiuni de protest în această toamnă.
       Solicităm şi pe această cale, reprezentanţilor Ministerului Muncii, Ministerului Educaţiei, Ministerului de Finanţe şi nu în ultimul rând premierului Dacian Cioloş, să revizuiască de urgenţă HG 582/2016, în sensul păstrării valorii nominale a salariilor avute până la 31 iulie 2016.
Biroul Operativ al SLI Vrancea
Presedinte, Constantin IONESCU

2 comentarii:

  1. Bine, bine...si ce va propuneti sa faceti? doar va lamentati?! In invatamant, amintiti-va, numai o greva generala a adus ceva semnificativ, parca, pe vremea taranistilor...in rest, amanari, minciuni, promisiuni capcana...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cateva adrese memorii, nu au rezlvat niciodata problemele. Dar ce importanta are, suntem cativa secretari si contabili, efortul ar fi prea mare pentru noi! Nu am simtit nici un efort din partea dumneavoastra - unul real pentru o problema atat de mare pentru noi DIMINUAREA SALARIULUI !
    Nu ma astept sa raspundeti pentru ca nu prea aveti un raspuns. Am dreptate domnule LIDER?

    RăspundețiȘtergere