7 septembrie 2012

Cheltuielile pentru formare continua(gradele didactice II-I) suportate din bugetele școlilor

     <<Începând cu anul școlar 2011-2012, cheltuielile pentru formare continua și dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice pot fi decontate din bugetele școlilor conform art 104, alin.1 si 2, lit. b si  art. 242 alin 1 si 2 din Legea 1/2011 (Art. 104. — (1) Finanțarea de bază asigură desfășurarea în condiții normale a procesului de învățământ la nivel preuniversitar, conform standardelor naționale. (2) Finanțarea de bază se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată și alte venituri ale bugetului de stat, prin bugetele locale, pentru următoarele categorii de cheltuieli: a) cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora; b) cheltuielile cu formarea continuă și evaluarea personalului;...Art. 242. — (1) Formarea continuă a cadrelor didactice cuprinde dezvoltarea profesională și evoluția în carieră. (2) Evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I, examene de certificare a diferitelor niveluri de competență.)
       La întocmirea bugetelor anuale ale școlilor, directorii trebuie să țină cont de numărul cadrelor didactice care susțin gradele didactice în acel an și să prevadă sumele necesare decontarii acestor cheltuieli (în anul 2012 universitățile au perceput o taxă de examinare în medie de 200 lei cadrelor didactice care au susținut gradul didactic II).
      Cadrele didactice pot solicita decontarea cheltuielilor cu formarea continuă prin depunerea unei cereri la care anexează documentele de plata la secretariatul școlii.>>
Ionescu Constantin, vicepresedinte SLI Vrancea

3 comentarii:

  1. AM OBTINUT GRADUL DIDACTIC II IN TOAMNA ACESTUI AN (2012) DAR, PENTRU A MA INSCRIE LA UNIVERSITATE, A TREBUIT SA PLATESC O TAXA DE 200 LEI. PE 3 SEPTEMBRIE 2012 AM INAINTAT O CERERE LA CONTABILITATEA UNITATII SCOLARE PENTRU DECONTAREA CELOR 200 LEI. CEREREA MI-A FOST RESPINSA, CU REFUZUL DE A MI SE DA NUMAR DE INREGISTRARE (MOTIV - LIPSA DE FONDURI PENTRU ASTFEL DE CHELTUIELI ).
    VA ROG SA-MI SPUNETI CARE AR FI URMATORUL PAS IN DEMERSUL MEU PENTRU RECUPEREAREA CELOR 200 LEI. ADRESA - anysun77@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cererea o depuneti la secretariatul unitatii! Nu au voie sa nu o inregistreze! In termen de 30 de zile trebuie sa va dea un raspuns! E posibil ca in acest an scolar directorul sa nu fi prevazut aceste cheltuieli, pentru ca pana in acest an nu se percepeau taxe la gradul II, dar poate sa prevada in bugetul pe anul 2013 si sa va deconteze atunci(ian-feb 2013)!

      Ștergere
  2. Sunt in concediu de maternitate din luna mai 2015, iar in luna nov am facut o serie de cursuri de formare contra cost. Am drepul la decontarea lor de catre scoala?

    RăspundețiȘtergere