1 septembrie 2011

Toţi învăţătorii şi educatoarele cu studii de licenţă vor fi încadraţi ca profesori începând cu 01.09.2011 !

Conform art. 248, alin. (4) din L.E.N.-Legea nr 1/2011 şi a art. 14 din Ordinul 3753/09.02.2011 Măsuri tranzitorii , absolvenţii liceelor pedagogice, ai şcolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor de institutori sau ai altor şcoli echivalente, care au absolvit ciclul de licenţă, vor fi încadraţi ca profesori pentru înv. preşcolar sau profesori pentru înv. primar. Toţi colegii, care îndeplinesc aceste condiţii, trebuie să depună la secretariatul şcolii o cerere de încadrare MODEL AICI pe noua funcţie (profesor pentru înv. preşcolar sau profesor pentru înv. primar), la care anexează actele de studii doveditoare.
          Citiţi AICI declaraţia de presă din, 17.02.2011, a d-nei Oana Badea, secretar de stat în MECTS(aliniatul 5): " ... De asemenea, intră în funcţiune un alt articol, de altfel, foarte drag mie, o îndreptare, o corecţie care se aduce unei legi ce a fost pusă în aplicare printr-un ordin celebru, 387. Aşa cum ştiţi, absolvenţii de licee pedagogice care îşi completaseră studiile prin licenţă la un profil pedagogic erau plătiţi deja în sistem ca fiind profesori pentru învăţământul preşcolar sau primar. Şi, totodată, absolvenţii de PIPP, aşa cum erau ştiuţi.  De la 1 septembrie 2011, sistemul va permite - şi ministerul face acest efort! - salarizarea în calitatea de profesor în învăţământul preşcolar şi primar şi pentru absolvenţii de profiluri nepedagogice, aflaţi în această situaţie, pentru că aceştia nu fuseseră cuprinşi în ordin. ... Pasul unu este, aşa cum, am spus 1 septembrie 2011."
   ATENŢIE! Unii directori invocă faptul că Legea 387/17.12.2009 nu este abrogată prin noua lege a educaţiei. Dar de fapt, Legea 387/2009 nu făcea altceva decât să modifice şi să completeze vechea lege a învăţământului (L. 84/1995) şi vechiul Statut al personalului didactic (L. 128/1997) care sunt abrogate  prin noua lege a educaţiei. Deci Legea 387/2009 nu mai are pe cine modifica şi completa!
Ionescu Constantin, vicepreşedinte SLI VN

126 de comentarii:

  1. Astept aici la rubrica "Comentarii", problemele pe care le intampinati in scoli!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!O intrebare va rog:am terminat Fac de Management .3 ani la Fr..plus 2 ani de Scoala Postliceala cu profil pedagogic..de stat...insa as vrea sa stiu daca ma incadrez sa fiu platita ca institutor si conf carei legi.Multumesc!

      Ștergere
    2. Buna ziua!Sunt absolvent a Sc Postliceale ,specializare invatatori-educatoare,2 ani la zi...am urmat in 2008-2011 Facultatea de Management...3 ani la FR...va rog sa mi spuneti cum pot fi incadrata si n baza carei legi sa pot comunica la scoala.Momentan sunt educatoare cu o vechime de 15 ani.Multumesc!

      Ștergere
    3. Veti fi incadrata ca profesor invatamant prescolar conform legii 1/2011 art.248, alin d:
      Art. 248
      d)pentru ocuparea funcţiei de profesor pentru învăţământ preşcolar - absolvirea cu diplomă de licenţă a specializării «Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar» sau absolvirea cu diplomă a liceului pedagogic cu specializările «educatoare» şi «educatoare/învăţător» ori a colegiului universitar de institutori sau a altor şcoli echivalente şi absolvirea unei instituţii de învăţământ superior cu diplomă de licenţă;

      Ștergere
    4. Am absolvit Facultatea de Psihologie in 2011(Bologna) si apoi cursurile postuniversitare din cadrul DPPD Nivelul I in 2012. Pot fi incadrata ca educator sau profesor dupa noua lege a invatamantului? Cum ar trebui sa procedez? *Mentionez ca nu am lucrat niciodata in invatamant!
      Multumesc anticipat!

      Ștergere
    5. Veti fi profesor! Pentru a intra in invatamant trebuie sa cititi Centralizatorul pe discipline pentru a va gasi specializarea dvoastra si apoi sa vainscrieti la concursul de titularizare!

      Ștergere
    6. Veti fi profesor! Pentru a intra in invatamant trebuie sa cititi Centralizatorul pe discipline pentru a va gasi specializarea dvoastra si apoi sa vainscrieti la concursul de titularizare!

      Ștergere
  2. Absolventa Postliceala 2 ani -Colegiul Pedagogic Invatamant Special , Specializarea Educator inv.special , am absolvit apoi Facultatea de Management ; actualmente incadrata inv-educator scoala speciala ... este valabila si pentru mine incadrarea ca - profesor?

    RăspundețiȘtergere
  3. Va rog sa veniti, cand aveti timp, pe la sediul nostru(se afla la CCD)cu actele de studii. Vom trimite un memoriu la Federatie pentru o clarificare! Din art. 248 nu reiese clar acest lucru si decat sa va dau un raspuns evaziv, mai bine trimitem la specialisti. Va asteptam sa va ajutam!

    RăspundețiȘtergere
  4. Invatator titular, gr. I, licentiata in filologie- Romana -engleza, ciclul I. Pot fi incadrata ca profesor gimnaziu?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bineinteles ca da! Aveti studii de licenta-sunteti profesor S.! In caz de restrangere puteti opta sa ocupati o catedra de lb. romana sau lb. engleza la gimnaziu! Pentru liceu aveti nevoie de master!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt absolventa de Liceu Industrial, scoala posliceala (invatator-educator),Facultatea de Psihologie-Pedagogie 2010 cu specializarea Pedagogie,învatator titular, gr. I,este valabila si pentru mine incadrarea ca profesor pentru invatamantul primar. Mentionez ca la aceasta data sunt incadrata institutorI și am o incadrare de 1192 lei. D-l Director ma trimite sa imi depun dosar de echivalare studii. Este corect sau trebuia sa fiu incadrata de la 1 septembrie? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Indepliniti conditiile din art 248 din LEN 1/2011, cu incadrare de la 01.09.2011!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am fost incadrata ca profesor pentru învatamantul preşcolar de la 1.09.2011. Mai trebuie sa-mi fac echivalarea competentelor sau a studiilor? Am liceul pedagogic si licenta obtinuta in stiinte economice- marketing.
    Va multumesc anticipat pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai este cazul va incadrati in art 248,alin4. Directorul trebuia sa va faca decizie de incadrare pe fct de prof. inv primar, pentru a putea fi salarizata ca prof I cu studii superioare.
      Se pare ca invatatorii care nu au studii superioare si vor obtine doar atestatul conf art248, alin3, nu vor fi salarizati ca prof I, cu studii superioare.

      Ștergere
  9. Sunt invatatoare, gr I, absolventa de Liceu Pedagogic. Am terminat Facultatea de Psihologie promotia 2011 (examenul de licenta - iulie 2011. Cum voi fi incadrata dupa noua lege a inv.?

    RăspundețiȘtergere
  10. Conform art 248 alin.4 din Legea 1/2011, care a intrat in vigoare in feb.2011, nu beneficiati de incadrare ca pro.inv.primar, datorita sintagmei "...până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au absolvit ciclul de licență, li se consideră îndeplinită condiția pentru ocuparea funcțiilor didactice de profesor pentru învățământul preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar". Insa aplicarea acestui articol fiind amanata pentru sept.2011 prin art. 14 din Ordinul 3753/09.02.2011 Măsuri tranzitorii trebuie sa fiti incadrata ca prof. inv. primar/ prescolar.
    Daca directorul scolii nu doreste acest lucru, mergeti in instanta(Sindicatul va poate sustine in acest sens) si veti obtine o hotarare judecatoreasca care trebuie sa fie respectata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua!
    Sunt din Brasov, invatatoare, gr. I, absolventa a Liceului Pedagogic Brasov. Am terminat USH Brasov, specializarea PEDAGOGIE, cu licenta in 2011.
    ISJ Brasov ne-a incadrat ca institutori si ne-am facut dosare de echivalare conform ord. 5484.
    Am vazut comunicarile pe care le-ati facut dv si incerc o speranta ca sindicatul dv se implica in incadrarea ca prof. inv. primar a absolventilor 2011.
    La Brasov nu ne ajuta nimeni. Ne luptam singure.
    Am facut o petitie online (pe care au semnat-o 91 de cadre diactice din tara aflate in aceeasi situatie ca si mine), iar zilele trecute am trimis-o la Ministrului Educatiei.
    Va rog sa-mi spuneti ce as mai putea sa fac pentru a beneficia de incadrarea corecta.
    Va multumesc, Cecilia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform art 248 alin.4 din Legea 1/2011, care a intrat in vigoare in feb.2011, nu beneficiati de incadrare ca pro.inv.primar, datorita sintagmei "...până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au absolvit ciclul de licență, li se consideră îndeplinită condiția pentru ocuparea funcțiilor didactice de profesor pentru învățământul preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar". Insa aplicarea acestui articol fiind amanata pentru sept.2011 prin art. 14 din Ordinul 3753/09.02.2011 Măsuri tranzitorii trebuie sa fiti incadrata ca prof. inv. primar/ prescolar.
      Singura solutie este sa mergeti in instanta! Va grupati mai multi colegi si incepeti demersurile!

      Ștergere
    2. Va multumesc pentru raspuns, Domnule Ionescu.

      Ștergere
  12. Buna ziua,

    Am 40 de ani si am licenta in managementul firmei (facultatea de Management din cadrul ASE- Bucuresti). Vreau sa intru in invatamantul prescolar ca educatoare. Ce conditii trebuie sa indeplinesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa urmati modulul psihopedagogic la Fac de Psihologie si Stiintele Educatiei, apoi va inscrieti la concursul de titularizare.

      Ștergere
    2. Modulul psihopedagogic dureaza 6 luni din cate stiam!

      Ștergere
  13. absolvind liceul pedagogic, specializarea educatoare si apoi colegiul universitar de 3 ani, specializarea institutori-limba engleză, pot fi încadrată ca profesor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acest moment, nu! Trebuie sa depuneti dosar de echivalare a diplomei de absolvire (obtinuta in urma examenului de absolvire a Colegiului de institutori) cu diploma de licenta si apoi veti fi incadrata si platita ca profesor!

      Ștergere
  14. Vă mulţumesc mult pentru promptitudine, aş mai dori dacă se poate câteva lămuriri...
    Conform O.M.3235/2010 ,,(2) Condiţiile de ocupare a funcţiei didactice de profesor în învăţământul preşcolar sunt îndeplinite
    şi de absolvenţii cu diplomă ai liceului pedagogic cu una din specializările „Educatoare”, „Educatoare -
    Învăţător” sau „Învăţător - Educatoare” repartizaţi în învăţământul preuniversitar pe posturi de: educatoare,
    educatoare/educator sau educatoare/educator itinerant/de sprijin, care au finalizat cu diplomă de
    absolvire/licenţă şi studii universitare de scurtă sau lungă durată ori ciclul I de studii universitare de licenţă
    sau ciclul II de studii universitare de masterat, având înscrisă pe diploma de absolvire/licenţă una din
    specializările cuprinse în Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările,
    precum şi probele de concurs, valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2010, aprobat prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi inovării nr. 6052/2009, la:
    a) aria curriculară „Limbă şi comunicare”, disciplinele: limba şi literatura română, limbi clasice, limbi străine/materne şi literatura universală...'', pe baza căruia s-au efectuat primele încadrări ca profesor în învăţământul preşcolar în 2010, nu reiese că încadrarea mea ar trebui să fie cea de profesor, pentru că am înscrisă pe diplomă şi specializarea limba engleză, pe lângă cea de institutor, obţinută ulterior celei de educatoare, în urma absolvirii Şcolii Normale cu durata de 5 ani?

    RăspundețiȘtergere
  15. O.M.3235/2010 a fost abrogat odata cu intrarea in vigoare a legii educatiei nationale 1/2011!

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua,

    Sunt absolventa a liceului pedagogic, specializarea invatator-educator si a facultatii de turism-servicii, specializarea economist; as vrea sa stiu daca indeplinesc conditiile incadrarii ca profesor in invatamantul prescolar si ce trebuie sa fac in acest sens. Momentan sunt incadrata ca institutor I.

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca ati absolvit facultatea dupa intrarea in vigoare a Legii 1/2011 nu puteti fi incadrata ca prof inv prescolar, datorita sintagmei "...până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au absolvit ciclul de licență, li se consideră îndeplinită condiția pentru ocuparea funcțiilor didactice de profesor pentru învățământul preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar".

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma numesc Szucs Gyongyi, am absolvit o Scoala Postliceala pedagogica, iar in 2008 am absolvit ciclul de licenta Bologna I, specializare Psihologie. Am Gradul II si o vechime de 16 ani in invatamant(invatator) Momentan sunt incadrata ca si institutor, explicatia fiind ca nu am absolvit Liceul pedagogic. Citind insa cele doua articole mentionate din LEN si din Masurile tranzitorii, inteleg ca ar trebui sa fiu incadrata ca si profesor pentru scoala primara. Sau nu am inteles eu bine?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuia sa fiti incadrata ca prof de la 1 sept 2011, conf art. 248 alin.4 si a Masurilor tranzitorii. Ordinul care prevedea conditia absolvirii liceului pedagogic a fost abrogata odata cu intrarea in vigoare a Legii 1/2011!
      Depuneti de urgenta o cerere de incadrare ca prof inv primar, in care sa mentionati baza legala de mai sus, si cereti si sa va recalculeze salariul incepand cu 01.09.2011!

      Ștergere
  19. Am absolvit Universitatea Spiru Haret in iulie 2008 si am obtinut diploma datata in 31.08.2009. Marea problema a constat in faptul ca am finalizat studiile la Invatamant la Distanta cu examen de licenta dat in centrul teritorial din Targoviste. Am depus imediat in 2008 la secretariatul scolii unde functionez adeverinta de absolvire a licentei si cerere de incadrare la salarizare ca profesor de invatamant primar, iar in anul 2009 am dus si copie dupa diploma de licenta.In 2008 au inceput scandaluri legate de departamentul ID din cadrul Univ. Spiru Haret. In primavara lui 2011, cf calendarului mobilitatii in invatamant am dorit sa ma transfer pe postul de prof lb engleza din scoala mea.O prietena din inspectorat mi-a atras atentia ca diploma mea nu e considarata valida conform unei circulare din inspectorat. Am ramas pe postul de invatator.Am citit HG 635/ 24 iunie 2008 si observ ca Invatamant la distanta pt Facultatea de litere nu apare ca fiind acreditata. Sunt nelamurita care e statutul meu acum? Exista o alta lege, sau HG sau orice altceva care sa legalizeze statutul meu de licentiata? la ce se refera OM 5483 din Monitor oficial 697/01.10.2011? Sau ar trebui sa merg la Spiru Haret sa solicit ... sa mi se dea voie sa dau din nou licenta cot la cot cu cei care au terminat studiile la Zi? Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cerut de nenumarate ori si vechiului si actualului ministru clarificarea urgenta a diplomelor obtinute la Univ Spiru Haret; primim raspunsuri ca in curand vor fi clarificari. Asteptam! Sincer ne pare rau ca s-a ajuns in aceasta situatie, singura solutie sigura este instanta!

      Ștergere
  20. Invatatorii/ profesorii invatamant primar sunt la numar de ore sau la norma? Se dau ore profesorilor de educatie fizica la ciclul primar si li se spune invatatorilor sa nu ramana cu numar mic de ore. Indiferent de raspuns, as dori si o lege care clarifica/stipuleaza acest aspect. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua, numele meu este Andreea, am absolvit Scoala Postliceala cu specializarea Invatator educator inv. special, iar in 2008 am finalizat studiile superioare la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie specializarea Ecologie si protectia mediului din cadrul Universitatii de Vest. Am Gradul II si o vechime de 17 ani in invatamant(invatator) Momentan sunt incadrata ca si institutor. Citind insa cele doua articole mentionate din LEN si din Masurile tranzitorii, inteleg ca ar trebui sa fiu incadrata ca si profesor pentru scoala primara?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur. Depuneti urgent cerere de incadrare invocand articolul 248 alin(4) din LEN 1/2011 anexand si copii dupa diplomele obtinute!

      Ștergere
  22. Buna ziua, cazul meu este similar cu al doamnei Andreea, doar ca eu am finalizat facultatea in 2009, ciclul I studii univesitare bologna, 3 ani, sunt si eu indreptatita sa fiu platita ca profesor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da. Ati absolvit fac. inainte de intrarea in vigoare a LEN 1/2011, asa ca beneficiati de art 248 alin.4.

      Ștergere
  23. Buna ziua.Sunt absolventa de liceu pedagogic(2007).Sunt educatoare titulara cu definitivat .in sesiunea din februarie sustin examenul de licenta-specializarea administratie publica.cum este corect sa fiu incadrata acum si cum ar trebui sa fiu incadrata dupa sustinerea licentei?mentionez ca nu am facut modulul psihopedagogic in facultate.pentru a putea profesa in continuare este nevoie sa ma inscriu la alta facultate"in domeniu"?sau doar sa urmez un master?care ar putea fi acela?va rog ajutati-ma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Veti fi incadrata ca InstitutorI nu puteti fi incadrata ca prof. inv.primar. Conform art 248 alin.4 din Legea 1/2011, care a intrat in vigoare in feb.2011, nu beneficiati de incadrare ca pro.inv.primar, datorita sintagmei "...până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au absolvit ciclul de licență, li se consideră îndeplinită condiția pentru ocuparea funcțiilor didactice de profesor pentru învățământul preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar". Speram ca legea sa fie modificata in curand si sa beneficiati de incadrare ca prof ca toti colegii care au absolvit si studii de licenta!
      Modulul psihopedagogic nu e necesar pentru a preda in inv primar/prescolar, deoarece ati facut liceul pedagogic

      Ștergere
  24. Buna ziua, am terminat Liceul Pedagogic, specializarea invatator-educator, promotia 2009 si Facultatea de Litere, sectia Romana-Engleza si DPPD,ciclul de licenta, promotia 2012.Functionez de 3 ani ca titulara pe postul de educatoare ( in limba romana),am definitivat in invatamant si mi s-a spus de catre conducerea unitatii scolare ca voi fi incadrata anul acesta ca institutor 1 si nu profesor-educator.Este incadrarea corecta? Va multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Conform art 248 alin.4 din Legea 1/2011, care a intrat in vigoare in feb.2011, nu beneficiati de incadrare ca pro.inv.primar, datorita sintagmei "...până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au absolvit ciclul de licență, li se consideră îndeplinită condiția pentru ocuparea funcțiilor didactice de profesor pentru învățământul preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar". Speram ca legea sa fie modificata in curand si sa beneficiati de incadrare ca prof asa cum sunt incadrati toti colegii care au absolvit si studii de licenta inainte de feb2011!

      Ștergere
  25. Buna seara, ma numesc Daniela Marginean, am absolvit in 1980 Liceul Pedagogic Brasov cu specializarea invatator si in iulie 2012 am sustinut licenta la USH (cu lucrare de licenta)specilizarea psihologie, am gr. didactic II si in mai 2012 am depus dosarul de echivalare aprobat cu decizia:invatator pentru inv. primar, dar nu pot fi platita ca atare .
    In acest context nu inteleg la ce foloseste echivalarea studiilor, de asemenea va rog sa-mi spuneti ce as mai putea completa in studii ca sa beneficiez de retribuirea
    corespunzatoare.Credeti ca e posibila o derogare de la lege pt.cei care parcusesem deja o parte a studiilor la momentul intrarii in vigoare a legii.
    Va multumesc,cu stima
    Marginean

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inaintat catre MECTS o propunere de eliminare a sintagmei "...care pana la intrarea in vigoare a prezentei legi..." din art 248 alin4 pentru a beneficia toti colegii invatatori/educatoare de incadrarea prof. inv. primar/prescolar.
      Ca o siguranta pe viitor ar trebui sa urmati cursurile de licenta la Fac de pedagogia inv primar si prescolar de pe langa Fac de Psihologie si Stiintele educatiei sau sa urmati un master in Pedag. inv primar si prescolar!

      Ștergere
  26. Buna Ziua.Va rog din suflet sa am ajutati sa inteleg daca acest articol ma poate ajuta la echivalarea studiilor in strainatate ca profesor in invatamantul primar.Am absolvit Scoala postliceala Dimitrie Cantemir Bacau ,specializarea invatatori -educatoare in 2008.Am sustinut examenele de absolvire si lucrarea de diploma la Liceul Pedagogic Bacau precum si la Dimitrie Cantemir ,deci am doua diplome.
    Am cinci ani vechime in invatamant ca educatoare cu definitivat dupa care nu am mai profesat timp de unsprezece ani,deoarece sunt in Italia.
    As dori sa stiu care este statutul meu din punctul de vedere al legislaiei romane in vigoare si daca pot sa-mi echivalez studiile in tara in care sunt acum.Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu beneficiati de art 248, deoarece nu aveti studii de licenta terminate, ca sa predati in alta tara ca profesor inv primar / prescolar trebuie sa urmati Facultatea de pedagogia invatamantului primar si prescolar studii de licenta!

      Ștergere
  27. Buna ziua ,
    Ma numesc Georgeta ILINCA si va rog sa ma lamuriti si pe mine cum ar trebui sa fiu incadrata in urmatoarea situatie :am o vechime in invatamant de 16 ani si 4 luni . In anul 2010 am terminat facultatea de psihologie si stiintele educatiei – specializarea invatamant primar si prescolar . Anul acesta am sustinut si promovat definitivatul . Intrebarea este : sunt incadrata “profesor – studii superioare –definitiv- 2/6 ani “ sau “ profesor – studii superioare –definitiv- 14/18 ani “ ? Indiferent de raspuns va rog sa mentionati si baza legala .
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Legea nr63/2011 privind salarizarea personalului din invatamant in partea Metodologia de calcul a salarizarii aveti la Cap.III, art.3 punctul A- explicate pe larg care sunt conditiile de incadrare pentru vechimea pe care o aveti la acest moment!

      Ștergere
  28. Buna ziua, daca am absolvit Facultatea de Geografie si am facut si modulul psihopedagogic as putea sa intru in invatamant ca educator? daca da care sunt pasii?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa va adresati inspectorului de la resurse umane pentru depunerea dosarului cu actele necesare, apoi sa va inscrieti la concursul de titularizare!

      Ștergere
  29. Buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine in ceea ce priveste incadrarea mea ,sunt absolventa a scolii postliceale iar in 2010 m-am licentiat in geografie ciclul1 Bolonia.profesez ca educatoare cu Nu trebuia sa fiu incadrata ca profesor s?MENTIONEZ CA AM DOAR LICENTA NU SI MASTERUL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform art. 248, alin. (4) din L.E.N.-Legea nr 1/2011 şi a art. 14 din Ordinul 3753/09.02.2011 Măsuri tranzitorii , absolvenţii liceelor pedagogice, ai şcolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor de institutori sau ai altor şcoli echivalente, care au absolvit ciclul de licenţă, vor fi încadraţi ca profesori pentru înv. preşcolar sau profesori pentru înv. primar.
      Depuneti cat mai repede o cerere la secretariatul scolii si cereti incadrarea ca prof. inv. prescolar cf art 248 alin 4. Totodata cereti si recalcularea drepturilor salariale incepand cu sept.2011 pana in prezent!

      Ștergere
  30. anonim 14 oct 2012 specific vechimea ca educatoare de 11 ani si incadrarea momentan ca profesor ssd

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt absolventa a liceului pedagogic, specializarea invatator-educator si a facultatii de stiinte economice, specializarea management, in februarie 2012; as vrea sa stiu daca indeplinesc conditiile incadrarii ca profesor in invatamantul primar si ce trebuie sa fac in acest sens. Momentan sunt incadrata ca institutor I.

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu indepliniti conditiiile art 248, alin4!
      Puteti sa asteptati modificarea Legii 1/2011(LEN) care va elimina sintagma "...până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au absolvit ciclul de licență, li se consideră îndeplinită condiția pentru ocuparea funcțiilor didactice de profesor pentru învățământul preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar" sau sa va inscrieti la Fac de pedagogia inv primar si prescolar.

      Ștergere
    2. Va multumesc mult! In acest moment se lucreaza la modificare acestei legi? Pentru ca, eu una, o socotesc ciudata, deoarece avem aceleasi drepturi cu ceilalti colegi care au absolvit o facultate inainte de anul 2011...

      Ștergere
  32. buna ziua!astept ajutor din partea dvs pentru ca in cadrul scolii nu il primesc......sunt absolventa a liceului pedagogic,specializare invatator-educatoare 2007.In 2009 am obtinut definitivare in invatamant. In 2010 am terminat facultatea de Jurnalism,comunicare si relatii publice -durata 3 ani (FR) si sunt licentiat in Stiintele Comunicarii.....sunt incadrata institutor 1....indeplinesc conditiile incadrarii ca prof inv primar si daca da,de la ce data?multumesc...astept raspuns, va rog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform art. 248, alin. (4) din L.E.N.-Legea nr 1/2011 şi a art. 14 din Ordinul 3753/09.02.2011 Măsuri tranzitorii , absolvenţii liceelor pedagogice, ai şcolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor de institutori sau ai altor şcoli echivalente, care au absolvit ciclul de licenţăpana la intrarea in vigoare a legii 1/2011(a intrat in vigoare in feb2011), vor fi încadraţi ca profesori pentru înv. preşcolar sau profesori pentru înv. primar.Dumneavoastra trebuia sa fiti incadrata ca profesor pentru înv. preşcolar/primar incepand cu 01.09.2011!

      Ștergere
  33. Buna ziua. Poate ma ajutati cu o problema: Am absolvit Scoala Postliceala cu specialitatea invatatori in 1994, am gradul I si urmeaza sa termin Facultatea de Educatie Fizica si Sport.Intrebarea mea este daca pot profesa la gimnaziu fara sa mai urmez modulul pedagogic tinand cont ca exista articole din lege spun ca absolventilor de licee pedagogice le este indeplinita cconditia detinerii de 30 credite transferabile(adica modul I, nu?) Prin cate locuri m am interesat am primit raspunsuri 50-50. Chiar si de la minister mi s a spus telefonic ca nu am nevoie de modul dar la DPPD-uri se spune altceva. M ar interesa articole de lege, totul documentat. Legea 387 art 7(cred)stipuleaza de asemenea acest lucru ca nu este necesar sau poate am interpretat o eu? Va rog, un raspuns documentat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasiti in OMECTS 5560/2011, art 9 alin.7
      Trebuie sa faceti dovada absolvirii pregatirii psihopedagogice prin foaia matricola din care sa reiasa ca ati parcurs disciplinele psihopedagicice si metodice .

      Ștergere
  34. In unele judete (ex.BACAU)colegii care au absolvit facultatea in iulie 2011 ,incadrati pana in octombrie2012 ca prof.inv.primar ,au fost anuntati ca vor fi retrogradati (ca invatatori)si vor da si banii inapoi. Oare in baza carei legi?Este normal asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate asa este! Conform art. 248, alin. (4) din L.E.N.(Legea 1/2011), care prevede ca doar cei care au absolvit studii de licenta pana la intrarea in vigoare a legii, adica pana la 10 feb.2011! Speram ca dupa alegeri sa fie modificat si acest articol care este discriminatoriu!

      Ștergere
  35. Buna ziua!Eu am terminat liceul pedagogic si anul acesta in vara am absolvit facultatea de stiinte ale educatiei pe specializarea pedagogia invatamantului primar si prescolar.In sept cand am discutat despre incadrare cu directorul mi s-a spus ca voi fi platita ca profesor in invatamantul prescolar iar astazi,surpriza,am aflat ca am fost incadrata ca institutor din cauza acelei legi din feb/2011.Chiar nu pot sa fac nimic in privinta asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Specializarea de pe diploma de licenta de la FPSE este profesor invatamant primar si preprimar(pedagogia inv primar si preprimar), iar potrivit nomenclatorului aveti studii de specialitate in domeniu, deci trebuie sa fiti incadrata prof!

      Ștergere
  36. Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie : 1)Sunt absolvent de teologie greco catolica , sectia didactica si am facut cursuri de educatie speciala (pregatire teoretica si practica de 112 ore/ 30 de credite) ; 2) Am predat in invatamantul special , pe post de profesor si profesor educator peste 3 ani; 3) Mi-am luat dat si definitivatul tot in invatamantul special ; 4) nefiind titular pe un post in acest invatamant, anul acesta am luat un post de invatator-educator in invatamantul special pe care, am aflat de recent , ca nu pot fi platit ca si invatator -educator calificat Intrebarea mea este : unui profesor -educator calificat nu i se recunoaste calificarea in invatamantul special pe un post inferior , adica acela de invatator -educator ? Mentionez ca activitatea mea se desfasoara la o clasa primara,dupa masa. Orele de dimineata le are o colega profesor psihopedagog...Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  37. Având în vedere că prin art. 14 din anexa I la Ordinul MECTS 3753 aplicarea art. 248 alin. 4 din Legea 1/2011 se face cu începere din 1 septembrie 2011, adica nu ar fi corect si incadrarea absolventilor 2011 ca profesor in invatamantul primar?(ei au dat licenta in iunie-iulie).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu acest temei legal va puteti adresa instantei si veti castiga cu siguranta asa cum au facut si alti colegi!

      Ștergere
  38. Va rog sa ma ajutati! Sunt invatatoare cu o vechime in inv. de 7 ani, absolventa a LIC. PEDAGOGIC.in februarie 2011 am obtinut licenta in drept, specializarea drept. Conf. noii legi a educatiei voi fi platica ca profesor? Anul trecut am fost platita profesor insa anul acesta m-am mutat la o alta scoala iar secretara sustine ca nu pot fi platita.Ajutati-ma, va rooog! Cui trebuie sa ma adresez? Care sunt demersurile necesare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LEN-ul a intrat in vigoare in 10feb2011,iar daca ati sustinut examenul de licenta pana la aceasta data, aveti tot dreptul sa fiti incadrata ca prof.conf art.248 alin4.Daca nu, trebuia sa asteptati modificarea LEN-ului!

      Ștergere
  39. Va rog sa ma lamuriti!
    Am terminat liceul pedagogic in 2009 si am continuat cu studiile de licenta, specializarea P.I.P.P. Bacau, absolvind anul acesta.Incepand cu 1 09.2012 am fost incadrata ca profesor S. Astazi am fost sunata de la secretariat sa mi se spuna ca s-a dat o noua lege conform careia nu voi mai fi incadrata ca profesor. Vor fi incadrati ca profesor doar cei care au absolvit P.I.P.P pana in anul 2010.Ce pot face in situati aceasta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fac PIPP este in profilul postului, nu trebuie confundata cu alte fac. Sa citesca bine legea 1/2011!

      Ștergere
  40. Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sunt educatoare ,absolventa a Liceului Pedagogic .In februarie 2011 am obtinut licenta in relatii internationale si studii europene ,iar in 2012 modulul pedagogic din cadrul facultatii.Acum sunt studenta anul 3 ,specializarea pedagogie(nu pedagogie primara si prescolara ,doar pedagogie)Pot sa fiu incadrata profesor?

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna ziua.Va rog sa ma indrumati si pe mine.Sunt absolventa a Facultatii de Stiinte Economice,am urmat modulul I pe parcursul facultatii si as dori sa stiu daca pot sa candidez pentru un post de invatatoare, sau eventual suplinitoare dar in invatamantul primar.
    Ce cursuri ar trebui sa urmez ca sa pot ocupa un post in invatamantul primar?
    In 2013 cand ar trebui sa ma interesez la Inspectorat in Ploiesti?Cam prin ce luna?
    Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urmati modulul psihopedagogic II la Departamentul de formare a profesorilor.
      Prin aprilie!

      Ștergere
  42. Buna ziua!...Sunt dezamagita de ceea ce ni se intampla noua,absolventilor U.S.H 2009.Nimeni nu ne poate rezolva situatia...Suntem atat de umiliti !!!!!!..De ce?Ce vina avem noi ?Am invatat la fel ca toti ceilalti studenti din Romania...Am facut ceea ce ni s-a cerut...Ce vina avem noi de modul cum am dat licenta?Sunt absolventa de liceu pedagogic,de fac. de psihologie ush ,promotia 2009,de master in sociologie. E ridicol! Am diploma de master si nu am pe cea de licenta.Cum de am aceasta diploma de master ?!Bine,m-am inscris pe baza adeverintei...Am terminat pe baza unei adrese eliberate de ush prin care se specifica motivul pentru care nu am diploma(ministerul nu a eliberat tipizate) .Am terminat masterul la o facultate de stat,cu rezultate foarte bune.Am dovedit faptul a fi o studenta de buna credinta..Nu mi s-a incalcat dreptul de a finaliza masterul ptr. ca nicio instanta nu s-a pronuntat ca licenta mea nu e valabila.Am avut macar aceasta multumire sufleteasca ca cineva ,acolo,la acea universitate mi-a respectat drepturile.Am primit o perioada salariu de profesor S,dupa care in cel mai umilitor mod am fost retrogradata.M-am adresat unei instante judecatoresti...Speranta ca dreptatea va triunfa ma face sa rezist.

    RăspundețiȘtergere
  43. Bună ziua!
    Sunt invatător la Şcoala Gimnazială "George t
    Tutoveanu"Bârlad.
    Sunt absolventă a Facultăţii de Psihologie promoşia 2011.
    Profesez în învătământ de 34 de ani. Sunt absolventă a unui liceu pedagogic şi a unei scoli postliceale.
    Din septembrie 2011 am fost platită ca profesor,iar din februarie ca învăţător.
    Am fost anunţati ca vom fi platiţi retroactiv ca institutor,dar ni se vor retine si veniturile salariale pentru perioada cat am fost platiti ca profesor.Am de dat inapoi din spusele d-nei secretare 1800lei.
    As dori sa stiu daca nu va suparati in ce temei ni se opresc acesti bani mai ales ca este trimis un cominicat prin care se spune ca daca nu este din vina persoanei nu se mai retin banii.

    RăspundețiȘtergere
  44. buna ziua
    va rog sa imi spuneti si mie daca cu liceul pedagogic si facultatea de litere absolvita in 2012 trebuie sa fiu incaadrata profesor? Daca da in baza carui articol
    va multumes

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna ziua. Sunt din Bacau, unde s-a primit de la ISJ - verbal- instructiunea sa fim platiti toti ca institutori. Si asta indiferent de anul in care am terminat. Personal, sunt acum institutor cu studii superioare, chiar daca am facut facultatea intre anii 2004 - 2008.

    RăspundețiȘtergere
  46. Vi se pare că directorii au procedat legal? Nu se poate așa ceva! Și eu sunt din Bacău și sunt în aceeași situație!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati rezolvat ceva? Eu inca astept decizia de numire pe functia de institutor.

      Ștergere
  47. credeti ca se va modifica art 248 din legea educatiei?cand?

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna seara.Va rog daca sunteti bun, sa ma ajutati in urmatoarea situatie:Sunt din PH, in anul 1989 am absolvit facultatea de subingineri-seral, in 2002 am absolvit cursurile postuniversitarela zi de 2 ani incheiate cu ex. de dizertatie/institutor primar si prescolar ,ambele forme de invatamant la UPG /Ploiesti.In 2002 m-am titularizat,am gradul did.I,18 ani lurati efectiv la catedra Am depus dosar de echivalare la ISJ PH conf. met-seria a 2-a.In 7.11.2012 am primitdosarul de la UPG fiind cosiderata /respins ,cu recomandarea sa/mi echivalez competentele. In urma contestatiei au admis ca studiile mele fac obiectul
    echivalarii, dar n/am credite si nici vechime. Am depus o noua contestatie si o alta adev. cu vechimea. Am primit raspunsul ca nu/mi echivaleaza studiile ptr. ca nu am colegiu. In tara colegii subingineri la alte institutii au fost admisi ptr. echivalare. Ce ma sfatuiti , va rog, sa fac? Cu multumiri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform OMECTS 5553/2011 nu puteti depune dosar de echivalare, deoarece nu sunteti absolventa de colegiu de institutori, ci de absolvire a unui curs postuniversitar.
      Va puteti depune dosar de echivalare conform OMECTS 5484/2011!

      Ștergere
  49. Buna seara,va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Nu am mai intalnit un caz ca al meu.In anul 1990 am terminat Facultatea de matematica-fizica si sunt platita ca prof.2.Anul viitor voi termina Facultatea de psihologie tot cu durata de 3 ani.Voi fi platita ca prof 1?Mentionez ca acum lucrez ca prof.itinerant in invatamantul special.Multumesc si astept un raspuns,Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform Legii 1/2011(LEN)- Art. 236. — (1) Formarea inițială pentru ocuparea funcțiilor didactice din învățământul preuniversitar cuprinde:
      a) formarea inițială, teoretică, în specialitate, realizată prin universități, în cadrul unor programe acreditate potrivit legii;
      b) master didactic cu durata de 2 ani;
      c) stagiul practic cu durata de un an școlar, realizat într-o
      unitate de învățământ, sub coordonarea unui profesor mentor.
      (3) Pentru a obține altă specializare, absolvenții studiilor de licență pot urma un modul de minimum 90 de credite transferabile care atestă obținerea de competențe de predare a unei discipline din domeniul fundamental aferent domeniului de specializare înscris pe diploma de licență. Acest modul poate fi urmat în paralel cu masterul didactic sau după finalizarea acestuia.- dumneavoastra veti putea fi incadrata ca prof 1 dupa obtinerea licentei in psihologie

      Ștergere
  50. Buna seara!
    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire daca se poate.
    Actualmente sunt invatatoare, am dubla calificare si sunt studenta la psihologie anul I.As dori sa stiu cum voi fi incadrata dupa terminarea facultatii ca institutor sau ca profesor de invatamant primar?Conteaza la salar foarte mult. E mai avantajos sa termini pedagogia? Pentru ca se spune ca cei care termina pedagogia vor fi profesori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform ultimei modificari a Legii 1/2011 prin OUG 92/18.12.2012 invatatorii si educatoarele trebuie sa obtina licenta in profilul postului in urmatorii 6 ani, adica sa fiti licentiata in pedagogia invatamantului primar-prescolar! Parerea mea este sa va inscrieti la pedagogia invatamantului primar-prescolar!
      Cititi aici OUG 92/18.12.2012:
      http://www.slivrancea.blogspot.ro/2012/12/masuri-in-domeniul-invatamantului-si.html

      Ștergere
  51. Conform ultimei modificari a Legii 1/2011 prin OUG 92/18.12.2012 invatatorii si educatoarele trebuie sa obtina licenta in profilul postului in urmatorii 6 ani.Este obligatoriu,chiar daca am 53 de ani, sa mai fac facultate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sindicatul nostru a atacat deja aceasta problema, facand sesizari la MECTS. Nu e posibil sa dai oamenii din sistem afara pe motiv ca nu au si studii superioare, care pana acum nu erau o conditie obligatorie!

      Ștergere
  52. Buna seara!
    Am terminat liceul Pedagogic in 2005, Definitivatul in 2007 si Facultatea de Management General in 2008. Cum ar trebui sa fiu incadrata???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Profesor invatamant primar conform art 248 alin4 din LEN si art.IV din OUG 92/18.12.2012

      Ștergere
  53. Buna ziua! Ma numesc Kosa Iuliu, am 62 de ani, sunt invatator titular cu grad didactic I, cu o vechime in invatamant de peste 40 ani, absolvent al liceului pedagogic de 5 ani. Va rog sa imi precizati in ce conditii poate fi aplicata art. 248 alin. (3) din Legea 1/2011 si unde gasesc Metodologia la care face parte articolul. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. OMECTS 5484/2011. Mai multe detalii AICI: http://www.slivrancea.blogspot.ro/2011/11/anunt-important-1.html

      Ștergere
  54. SUNT ABSOLVENTA DE LICEU PEDAGOGIC DE 5 ANI,AM O VECHIMEIN INV DE 20 ANI,AM OBTINUT GRADUL DID.I,SUNT LICENTIATA IN STIINTE ECONOMICE(2012) SI ANUL ACESTA VOI OBTINE SI LICENTA IN COMUNICARE.SUNT INCADRATA CA INSTITUTOR .STUDENTI LA STIINTELE EDUCATIEI AU FACUT PRACTICA DE SPECIALITATE LA MINE LA CLASA SI EI VOR FI ANUL ACESTA DUPA ABSOLVIRE PROFESORI IN INV.PRIMAR IAR EU VA TREBUI SA PARASESC SISTEMUL PENTRU CA NU AM OBTINUT LICENTA CU UN AN INAINTE.
    OARE CU CE AM GRESIT?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform art.IV din OUG 92/18.12.2012, veti fi incadrata incepand cu 01.01.2013 ca prof. inv. primar. OUG 92/2012 o puteti vizualiza aici: http://www.slivrancea.blogspot.ro/2012/12/masuri-in-domeniul-invatamantului-si.html

      Ștergere
  55. Buna ziua! Am absolvit CUI si sunt incadrata ca insttitutor. Doresc ca din toamna anului 2013 sa ma inscriu la facultate si sa-mi completez studiile pentru a obtine licenta in domeniul pedagogia invatamantului primar si prescolar.
    Dupa ce voi termina anul de completare voi putea fi incadrata si salarizata ca profesor s?

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna ziua,
    Am absolvit Facultatea Constructii de Masini in 1994 – ingineri curs zi, avand in foaia matricola si curs de psihopedagogie. Vreau sa intru in invatamantul prescolar ca educatoare. Ce conditii trebuie sa indeplinesc? (Ar trebui sa urmez cursurile de doi ani – master la Facultatea de Psihologie si Stiintele educatiei sau se poate si fara acest master?)
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna seara,m-ar interesa cum trebuie incadrata o persoana care nu a abolvit Liceul Pedagogic ,ci doar Colegiul de Institutor, urmat de Facultatea de Geografie?Este corect profesor invatamant primar cu studii S sau SSD?
    Va multumesc pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform art 248 alin 4 din LEN 1/2011, dar si a art.IV din OUG 92/2012 incadrarea va fi de profesor invatamant primar cu studii de licenta (superioare)!

      Ștergere
  58. Buna seara, absolventa de liceu pedagogic 5 ani, licenta obtinuta in 2012- fac. ed. fizica si sport, incadrata ca invatator def., care va fi incadrarea mea dupa legea 92/2012?
    Voi fi nevoita sa ma inscriu la studii superioare in specialitatea postului-pedagogia inv. primar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu! Incadrarea va fi de profesor invatamant primar/prescolar cu studii de licenta conform art.IV din OUG 92/2012!

      Ștergere
  59. Buna ziua.,Sunt absolventa a profilului Sociopsiho-pedagogie, Specializarea Psihologie - Pedagogie, invatamant de zi, durata 4 ani. Intrebarea mea este daca pot lucra ca educatoare sau trebuie sa mai fac un curs. Mentionez ca in timpul facultatii am urmat un modul de pedagogie prescolara. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  60. Sunt absolventa a profilului Sociopsiho-pedagogie, Specializarea Psihologie - Pedagogie, invatamant de zi, durata 4 ani. Intrebarea mea este daca pot lucra ca educatoare sau trebuie sa mai fac un curs. Mentionez ca in timpul facultatii am urmat un modul de pedagogie prescolara.De asemenea, am urmat master cu specializarea "Gestiunea si dezvoltarea resurselor umane" Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  61. Sunt studenta la Relatii internationale si studii europene si de asemenea am facut si un modul pedagogic optional. Din cate am inteles, dupa terminarea facultatii as avea posibilitatea de a p preda in invatamantul liceal, postliceal, profesional si gimnazial. Este adevarat acest lucru, si daca este, ma puteti pune in tema cu materiile care se pot preda? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  62. Buna ziua! Am terminat Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei,specializarea Psihopedagogie Speciala in 2010 si masterul Diagnoza si interventie la persoanele cu cerinte speciale in 2012,in cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza". In tot acest timp nu am lucarat in invatamant!! Intrebarea mea este: pot sa ma inscriu la examenul de titularizarea daca au trecut atatia ani??? Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna ziua! Am terminat in anul 1996 Scoala postliceala de invatatori-educatori pentru invatamant special si ulterior in 2009 Facultatea de psihologie 3 ani.Sunt titulara pe postul de invatator-educator, am gr.did. I, si doresc sa ma transfer in acest an pe postul de profesor de psihopedagogie speciala. Este necesar modulul pedagogic?

    RăspundețiȘtergere
  64. Bună ziua!
    Am terminat Liceul Pedagogic ( 5 ani ) în 1994 şi ulterior Facultatea de Psihologie-Pedagogie Braşov (licenţiată în Ştiinţe ale Educaţiei) în 2011. Conform noii grile a salarizării din 2016, cum voi fi încadrată? Studii universitare de scurtă sau de lungă durată?
    Vă mulţumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna ziua. Daca sunt licentiata in stiinte ale comunicarii (Facultatea de jurnalism, comunicare si relatii publice, Universitatea Bucuresti) si in studii europene (Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti) pot fi incadrata ca si profesor fara a mai face modulul pedagogic?

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna ziua!Sunt absolventa a Scolii postliceale invatatori_educatori(2 ani la zi)promotia 2000 si lucrez ca invatator din 2001.Cum ar trebui sa fiu incadrat?

    RăspundețiȘtergere
  67. Exista posibilitatea sa fiu data afara din invatamant daca nu fac o facultate?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Învățatorii și educatoarele nu mai sunt obligați/obligate sa-si completeze studiile până în 2018? OUG 92/2012 fost abrogata prin OUG 49/2014, punctul 64.

      Ștergere
  68. Va multumesc pt.raspunsuri la intrebarile de mai sus!!!!De ce se face echivalare numai pt.cei cu colegiu?Noi cei cu postliceala(2ani),cu vechime si cu gradele date ce facem.Chiar nu imi permit sa fac o facultate.De la scoala mi_au spus ca din 2018 probabil ca vom fi platiti ca necalificati(mai sunt 2 colegi in aceeasi situatie)Credeti ca daca fac o facultate voi preda altfel la catedra?Am participat la cursuri ca sa am mai multe credite si degeaba....eu am alta posibilitate,alt loc de munca.Pacat!!!

    RăspundețiȘtergere
  69. In 2003 am absolvit Facultatea de Relatii Internationale (ASE Bucuresti), am si un master in Economie Generala. Dupa 16 ani ca economist intr-o companie de stat as dori sa ma fac invatatoare.Spuneti-mi va rog cu ce imi pot completa studiile sau ce trebuie sa urmez, pentru a-mi vedea acest vis. Imi doresc foarte mult sa lucrez in invatamant. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu aveti Liceul pedagogic sau o scoala postliceala pedagogica, trebuie neaparat sa urmati facultatea de pedagogia inv primar si prescolar!

      Ștergere
  70. Buna ziua, in 2003 am absolvit Facultatea de Relatii Internationale (ASE Bucuresti), avand chiar si un master in Economie Generala.Timp de 16 ani am lucrat ca economist intr-o companie de stat, insa imi doresc foarte mult sa fiu invatatoare. Spuneti-mi ce pot face, cu ce trebuie sa-mi completez studiile, ca sa pot ajunge invatatoare (sa pot intra in invatamant). Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna ziua! Sunt absolvent ciclu de licenta sistem Bolognia 2013, nu am cursuri DPPD, pot fi incadrat ca profesor la invatamantul gimnazial?

    RăspundețiȘtergere