25 iulie 2012

Ajutoare materiale IULIE2012!

8 comentarii:

 1. nu are legatura cu subiectul postat dar as dori totusi un raspuns ...As dori sa stiu daca acel salariu cadou dat de unitatea de invatamant salariatului care a nascut se mai da .Cu ani in urma era stipulat in contractul colectiv de munca la nivel de ramura si se dadea .Acum nu mai sunt sigura .....si daca se da/ sau nu, in ce lege este stipulat
  Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acel salariu pentru nastere copil nu se mai acorda deoarece nu mai exista Contract colectiv de munca la nivel de invatamant, acesta expirand in anul 2011 si nu a mai fost incheiat un altul datorit lipsei de dialog din partea vechiului guvern. Speram, si avem toata increderea in d-l Liviu Pop, ministrul dialogului social, ca pana la sfarsitul acestui anvom incheia un nou Contract colectiv de munca care va fi numai in avantajul membrilor de sindicat.

   Ștergere
  2. sa inteleg ca eu care am nascut in anul 2010 beneficiez de acest drept?la vremea respectiva nu am primit pt ca nu erau bani ba am luat si co redus cu 25 %. am gasit pe internet" CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL
   PE ANII 2011-2014
   Încheiat conform art. 10 şi 11 din Legea nr. 130/1996, republicată, înregistrat la Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei cu nr. "dar dupa atentionarea dumneavoastra am vazut ca fsli nu este semnatar.
   multumesc pt raspuns

   Ștergere
  3. Da beneficiati, dar trebuie sa mergeti in instanta cel mai probabil daca nu gasiti intelegere la nivelul conducerii scolii sau a primariei!
   CONTRACTUl COLECTIV DE MUNCĂ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL
   PE ANII 2011-2014 este contractul cadru din care se desprind Contractele colective de munca la nivel de ramura invatamant, sanatate,..., insa acestea nu au mai fost incheiate datorita lipsei dialogului...!

   Ștergere
  4. Dupa cum bine stiti in ultimii ani toate drepturile banesti cuvenite s-au castigat numai prin hotarari judecatoresti!

   Ștergere
 2. unde gasesc contractul colectiv de munca la nivel de invatamant, acela care a expirat in anul 2011 ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. La nivelul fiecarui judet se negociaza un Contract colectiv de munca unic la nivel de ramura invatamant, care poate sa difere de la un judet la altul, dar foarte putin, asa ca mergeti la SLI Constanta sau luati legatura cu domnul Emilian Avramescu, juristul SLI Constanta!Momentan nu avem unul in format electronic pentru ca eu nu eram pe aici, ci doar o brosura!Daca dati o cautare pe google veti gasi cateva contracte din alte judete!
   Multumesc pentru aprecierile de mai sus! O zi buna!

   Ștergere
  2. Puteti gasi pe blogul lui Emilian Avramescu - consilier juridic SLI Constanta mai multe detalii despre ajutorul de nastere: http://sinvlex.blogspot.ro/2008/09/ajutorul-pentru-naterea-fiecrui-copil.html

   Ștergere